Pappardelle Stracotto
Een echt italiaans recept. Ik maak het recept met sucadelappen, maar met riblappen kan ook.
Ingrediënten
Bereiding
- 3 eetlepels olijfolie
- 400 gram sucadelappen
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 175 ml rode wijn
- 210 ml vleesfond
- 200 gram pappardelle (pasta)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 140 °C. Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees 5 min. Keer halverwege en voeg de ui, knoflook en rozemarijn toe. Blus af met de wijn.
- Voeg de fond toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet de pan 4 uur in de oven. Roer halverwege en voeg wat water toe als het vlees te droog wordt.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de pan uit de oven en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar in draadjes. Giet de pasta af en vang wat van het kookvocht op.
- Meng het vlees met de pasta en voeg wat kookvocht toe als het te droog wordt. Breng op smaak met peper en zout.